Leyenbroek Doet

15 maart 2017
Na het succes van vorig jaar organiseerde basisschool Leyenbroek in het kader van de landelijke actie NL Doet, op vrijdag 10 maart voor de tweede keer 'LEYENBROEK DOET'.
Vanuit de visie van de school op 'Actief Burgerschap', het 'Ik, jij, wij' denken in haar missie en bovenal een proactieve instelling vanuit de gewoonten van TLIM (The Leader In Me), was het doel om kinderen, ouders en het team het initiatief te laten nemen om een betekenisvolle dag voor alle kinderen, maar bovenal voor onze kind- en maatschappelijke partners te verzorgen.

Kinderen zijn naar kinderdagverblijven gegaan om voor te lezen, hebben het park opgeruimd in de buurt van de school en brachten een bezoekje aan het nabij gelegen bejaardentehuis. Kortom; activiteiten om de betrokkenheid met de mensen in de buurt te vergroten.

Burgemeester Sjra Cox van Sittard-Geleen opende de dag en Peter Lemmens en Thecla van Hoogstraten (College van Bestuur van Kindante) spraken de kinderen aan het begin van de dag toe om hen allen een mooi, leuke dag toe te wensen. Alle kinderen van de school staken de handen uit de mouwen en hielpen mee met het vrijwilligerswerk bij tal van activiteiten. Een waardevolle en geslaagde dag, die volgend jaar weer een vervolg krijgt.

Bij de afsluiting van de dag deden alle kinderen mee aan een "Haka".
https://youtu.be/_NrGZXJGa7Y
Terug
Print