Tijn Bommezijn ontwerpt eerste Kčnjervastelaovesposter 2017

17 februari 2017
In 2017 is een nieuwe carnavalstraditie in gemeente Sittard-Geleen geboren: leerlingen van basisscholen mochten een Kčnjervastelaovesposter ontwerpen. Uit de 485 deelnemende kinderen is één winnaar gekozen: Tijn Bommezijn uit groep 8 van OBS De Duizendpoot in Geleen. Dat is uiteraard iets om heel trots op te zijn! Tijn vertelt hoe hij op het idee kwam voor de tekening en hoe hij het vindt dat zíjn tekening is uitgekozen voor de poster.
IK heb gewonnen!!

Geschreven door Tijn Bommezijn,
groep 8 OBS De Duizendpoot locatie Zuid


"De opdracht was om een carnavalsposter te maken die door Geleen, Sittard en Born ging. En door kinderen gemaakt. Er deden 13 scholen en 485 kinderen mee. Van de winnende tekening worden 5000 exemplaren gemaakt die door de hele gemeente Born, Sittard en Geleen worden verspreid. En de winnaar krijgt 11 tekenlessen van de kunstenares Marij Heijligers.
En IK heb gewonnen: Tijn Bommezijn. Hoe ik op het idee voor de tekening kwam: toen de kunstenares kwam, had ze 3 of 4 posters bij zich van de vorige jaren en deze had ze opgehangen. Ik zag een poster die ik wou namaken. Dat was een met allemaal clownshoofden erop. Ik tekende een clown, en toen ging er iets mis : ik wilde nog een clown tekenen en toen schoot ik een beetje uit en zag dat dat niet verkeerd uitzag. En zo ging ik door. Ik vond het tekenen heel erg leuk om te doen, want ik hou van experimenteren met tekenen. Ik hou ook heel erg van tekenen: want je hoeft niet aan de regels te houden wat je tekent en je kunt ook alles verzinnen. Wanneer je het het minst verwacht (of bij mij het uitschieten), kan je hele mooie kunstwerken maken. Het winnen is altijd het leukst, want toen ik won kwamen 4 carnavalsverenigingen en van allemaal kreeg ik een medaille maar ook confetti en andere leuke dingen van carnaval."

Het initiatief voor deze poster is genomen door de gemeente Sittard-Geleen, samen met Kunstenares Marij Heijligers en stadsmagazine Quant. Het doel van de Kčnjervastelaovesposter is jeugd op een kunstzinnige wijze te laten kennismaken en te betrekken bij 'Vastelaovend'.
Terug
Print