Nationale voorleesdagen 2017

08 februari 2017
bij Bs St.Augustinus in Elsloo
In het kader van de nationale voorleesdagen, die plaatsvonden van 25 januari tot en met 4 februari 2017, heeft basisschool St. Augustinus twee voorleesrondes georganiseerd.
Kinderen van de bovenbouw mochten voorlezen aan kinderen van groep 1 tot en met 8. De groepjes luisteraars bestonden uit kinderen uit verschillende klassen.

Kleine groepjes kinderen zaten verspreid in de hele school. De voorlezers hadden erg hun best gedaan met het uitzoeken van boeken die aansloten bij de belevingswereld van de kinderen die luisterden. De kinderen zaten dan ook aandachtig te luisteren naar de verhalen die werden voorgelezen. Iedereen genoot zichtbaar van deze dagen; het was een prachtig gezicht om de kinderen van de verschillende groepen met elkaar samen te zien.
Op maandag kwam een moeder voorlezen uit Harry Potter 1, in het Engels voor de kinderen uit groep 7 en 8. Een bijzonder voorleesmoment!
Het waren leuke, sfeervolle voorleesmomenten, kinderen waren enthousiast om te lezen en te luisteren. Kortom: voor herhaling vatbaar.
Reacties van kinderen en leerkrachten

"Het voorlezen aan kleinere kinderen is leuk. Dat vinden ze interessant."
"Het zou leuk zijn als het volgend jaar weer is"
"Ik luisterde naar een meisje uit groep 8. Het was een leuk verhaal. Ik heb zelf voorgelezen aan kinderen van de onderbouw. Ik zou het nog wel eens willen doen."
"Ik luisterde naar mijn zus uit groep 8. Ze las voor uit Jip en Janneke. Dat vond ik leuk en grappig."
"Ik luisterde naar een jongen uit groep 8: hij las interessant voor. Het was leuk om te luisteren."
"Op woensdag las ik voor uit "de oceaan" en op maandag uit "meester Paardenpoep". Ik was een beetje zenuwachtig. Het was leuk om er over te vertellen."
"Ik luisterde naar een meisje uit groep 6, die voorlas uit "Sjakie en de chocoladefabriek"."
"Ik luisterde naar een meisje uit groep 5: ze deed het heel goed, liet plaatjes zien en stelde vragen."
"In eerste instantie had de organisatie voor minder voorlezers gekozen. De kinderen waren zo enthousiast dat ze teleurgesteld waren als ze niet gekozen werden. Uiteraard hebben ook zij mogen voorlezen. We waren heel blij met zoveel animo."
"Er waren veel verschillende boeken: oude en nieuwe voorleesboeken, prentenboeken, pop-up boeken, lievelingsboeken van thuis, infoboeken, enz."


Terug
Print