Provinciale prijs MediaMasters voor BS de Avonturijn

05 december 2016
Groep 8 van basisschool de Avonturijn in Berg aan de Maas heeft de provinciale prijs gewonnen van MediaMasters 2016. MediaMasters is een spannend, interactief spel op het gebied van mediawijsheid. De game werd gespeeld door kinderen uit groep 7 en 8 tijdens de Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november 2016).
De leerlingen van groep 8 winnen hiermee de bibliotheekprijs. Dat houdt in dat de hele groep naar een Bibliotheeklab gaat. In een Bibliotheeklab maak je kennis met nieuwe technieken en kun je bijvoorbeeld iets maken met een 3D-printer. Er zijn zelfs labs op wielen. En dit lab komt naar de Avonturijn! Deze bus heet MakersBuzz van Cubiss. Voor meer informatie: www.cubiss.nl/makersbuzz


Mediawijsheid op school
BS de Avonturijn doet al meerdere jaren mee aan MediaMasters. Kinderen vinden het een leuk project en verheugen zich er erg op. Gedurende het hele schooljaar houdt de bovenbouw zich regelmatig bezig met allerlei vormen van mediawijsheid.
MediaMasters biedt scholen een laagdrempelige en uitdagende manier om in de klas met mediawijsheid aan de slag te gaan. Kinderen leren spelenderwijs over het eigen online gedrag en bewijzen hoe mediawijs ze zijn. Ze maken kennis met de mogelijkheden die media bieden en leren er kritisch mee om te gaan. MediaMasters heeft tot doel alle leerlingen in groep 7 en 8 een basisniveau mediawijsheid mee te geven.
Tijdens uitdagende opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Zo worden zij met ťn van elkaar mediawijzer.
Doordat echte mediakanalen (bestaande kranten, tv-programma's, sociale media, sites van mediapartners) worden meegenomen in het verhaal, wordt bewust de scheidingslijn tussen realiteit en fictie vervaagd. Hierdoor komen de mogelijkheden en mogelijke risico's van media opeens we heel 'gevaarlijk' dichtbij.

Kijk hier voor de uitslag van MediaMasters 2016

Terug
Print