SBO 't Mozaiek Zittesje Revuu

16 november 2016
Eens per drie jaar wordt in Sittard een grootse revuu op poten gezet die vrijwel geheel door vrijwilligers wordt gedragen. Dit jaar heet de Revuu: " Oppe Tied". De organisatie wil ervoor zorgen dat de revuu toekomstbestendig is; dat betekent de jeugd erbij betrekken! Dat heeft men gedaan door vijf basisscholen van Kindante (de hoefer, Lahrhof, Aan de Meule, de Sjtadssjool en Sbo Het Moza´ek) uit te nodigen om deel te nemen en een verhaaltje te schrijven als input voor de revuu van 2019. Men wil Oppe Tied zijn! Als in 2019 het doek opengaat zien we mogelijk een prinsenklas waarin kinderen alle vaardigheden leren om carnavalsprins te worden.
Als 'tegenprestatie' voor het leuke, grappige, ontroerende of mooie verhaal zijn er aan elke school entreekaarten aangeboden voor de matineevoorstelling van de Zittesje Revuu.
Om toch enig competitie-element toe te voegen, is het beste ingezonden verhaal uitgeroepen tot winnaar.
Op zondag 27 november wordt deze groep leerlingen als heuse VIP's ontvangen, krijgen een 'meet en greet' met (een deel van) de cast, een backstagebezoek (grime, pruiken, decor, toneel, muziek, etc) en uiteraard mag het winnende verhaal voorafgaand aan de voorstelling van 27 november voorgedragen worden op het podium van de schouwburg.
Joska Muijtjens (voorzitter PR Zittesje Revuu) is een les komen geven bij ons op school met beeldmateriaal van het opbouwen van de decors, kleine maquettes, over hoe een Revuu in elkaar wordt gezet en wat er allemaal bij komt kijken.
De kinderen van SBO 't Mozaiek hebben het reuze interessant gevonden. Tevens willen we dat kinderen enthousiast raken voor toneelspelen, decors bouwen, zingen enz. Oftewel: dat kinderen hun talenten ontdekken en gaan inzetten om de Zittesje Revuu nog lang op de planken te brengen.

Foto: Uit handen van wethouder Noel Lebens krijgt een leerling van SBO 't Moza´ek vrijkaarten voor de Zittesje Revuu
Terug
Print