Leerlingen BS Jan Peters in Roosteren organiseren gezonde voeding

09 november 2016
In de leerlingenraad van de basisschool kwam naar voren om aandacht te schenken aan het onderwerp 'gezonde voeding'. Dit resulteerde in een projectweek door en voor leerlingen, waarin het hele team ondersteunend en begeleidend was. Enkele leerlingen van groep 8 bedachten, deelden en voerden uit, schakelden hulp in, hebben begroot welke kosten ze nodig hadden, hebben sponsoring gevraagd (en gekregen!) maar vooral, deelden hun enthousiasme met de hele school!
Deze leerlingen hebben dit project voorbereid, uitgevoerd en iedereen geÔnformeerd. Ze startten de week met een warming-up voor de hele school. De plaatselijke boerderijwinkel werd (door de leerlingen zelf) benaderd en gevraagd om sponsoring. Hun plan was om alle leerlingen elke dag een stukje fruit en groente te laten proeven en tegelijkertijd via een prezi informatie te geven over dat fruit en die groente, maar ook over gezond eten en bewegen. Woensdagochtend was het nationale schoolontbijt, waarbij elke groep aan ťťn grote ontbijttafel zat om te smikkelen maar ook om te praten over waarom een goed ontbijt belangrijk is.
Aan het eind van deze week is in groep 1/2 afgesloten met voorlezen uit "rupsje nooit genoeg" en in groep 3 t/m 8 een quiz met smoothie-smaak-test.

Wat zijn wij trots op deze leerlingen, die dit volledig zelf bedacht hebben, voorbereid, berekend en hulp inschakelden waar ze dit nodig hadden. De gezonde week was bij voorbaat al geslaagd doordat dit echt iets was en is van en voor de leerlingen.
En enorm trots op iedereen die lesprogramma's, de drukke jaarplanning, voorbereidingen, to do lijstjes etc. heeft losgelaten om te kunnen doen wat voor de leerlingen op dat moment belangrijk was; 'de gezonde week'.
Terug
Print