Kindante start Taalklas op OBS de Duizendpoot

18 februari 2020
Op OBS de Duizendpoot in Geleen, locatie Lindenheuvel, start Kindante een Taalklas voor kleuters, kinderen van vier tot en met zes jaar oud. De Taalklas is bedoeld voor kinderen die niet of nauwelijks Nederlands spreken.
In de Taalklas worden deze kinderen ondergedompeld in een taalbad. Ze krijgen les van leerkrachten met een NT2-specialisme (Nederlands als tweede taal). De Taalklas biedt maatwerk; dankzij de kleine groep waarin het kind les krijgt is het mogelijk om onderwijs op maat aan te bieden en is er veel ruimte voor individuele aandacht. Ieder kind wordt datgene aangeboden dat hij of zij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van de Nederlandse taal. Doel is dat leerlingen na een jaar in de Taalklas voldoende Nederlandse taal hebben ontwikkeld om met succes aan het reguliere basisonderwijs te kunnen deelnemen. Hierdoor wordt hun kans op schoolsucces vergroot.

Op drie andere scholen van Kindante kunnen anderstaligen terecht voor specifiek NT2-onderwijs: in Sittard op KC Sittard, Echt op OBS de Driepas en in Puth op BS Petrus Canisius.

Meer informatie over de taalklas op OBS de Duizendpoot leest u in de folder 'Taalklas op OBS de Duizendpoot'.
Terug
Print