Educatieve ochtend Basisschool Overhoven

29 oktober 2019
Op woensdag 2 oktober heeft er voor alle leerlingen en docenten op Basisschool Overhoven een educatieve ochtend plaatsgevonden. Tijdens deze ochtend hebben de leerlingen kennisgemaakt met de indrukwekkende machines die worden ingezet tijdens de reconstructie Geldersestraat-Heistraat.
Na een aantal weken de bouwvakkers aan het werk te hebben gezien, was het woensdagochtend ein-de-lijk zover. De leerlingen en docenten mochten de wals, kraan én vrachtwagen van binnen en buiten bekijken. Voor velen een bijzonder moment.

De kraan wordt momenteel gebruikt in fase 1 voor al het grondverzet. Veel kinderen en docenten hadden deze dan ook al van buiten kunnen bestuderen. Daardoor was het nóg leuker om 'm van binnen te bekijken. De mini-machinisten hebben de kraan goed getest: vooral alle knopjes en hendels waren interessant. Zó interessant dat het knipperlicht regelmatig is aangegaan.
De wals wordt tijdens de reconstructie ingezet om zand en/of asfalt te verdichten. De mini-machinisten hebben het stuur en de stoelvering goed getest, maar waren vooral onder de indruk van de ronde grondwals aan de voorkant van de machine.

Tot slot werd de vrachtwagen bezichtigd. "Wat zit je hier hoog!", was een van de vele opmerkingen. Groep 7 en groep 8 hebben kennisgemaakt met 'de dode hoek', oftewel alle ruimtes rondom de vrachtwagen die de chauffeur niet goed kan zien. Het was een leuke en leerzame dag!
https://www.reconstructiegeldersestraat-heistraat.nl/
Terug
Print