Bijeenkomst Bouw! voor medewerkers

08 oktober 2019
Het computergestuurde programma Bouw! van Lexima is een effectief middel waarmee leesproblemen bij kinderen voorkomen kunnen worden.

Met de start van de Projectgroep Preventieve Dyslexiezorg (voorheen Dyslexie in Transitie) in de Westelijke Mijnstreek is Bouw! in het aanbod opgenomen en is dit door een stuurgroep ge´ntroduceerd en ge´mplementeerd binnen de deelnemende scholen. Inmiddels werken bijna dertig scholen van Kindante met Bouw!.

Twee keer per jaar worden door de Projectgroep bijeenkomsten georganiseerd voor medewerkers om kennis en ervaringen uit te wisselen, maar ook om feedback te vragen over het weken met het programma. Eind september werd weer een bijeenkomst georganiseerd, met veel enthousiaste reacties van de deelnemers: "Een waardevolle bijeenkomst; er zijn onderwerpen aan bod gekomen waar ik vˇˇr deze bijeenkomst niet van op de hoogte was. Zo kunnen we op een goede manier verder!". Deelnemers gaven ook aan dat ze met de opgedane kennis meteen acties kunnen uitzetten op hun school om het programma in de aanpak nˇg meer te verbeteren. Kortom; een waardevolle bijeenkomst!

Wil je lezen hoe het programma wordt ingezet op een school? Lees dan het artikel over Bouw! op KC de Eik in Nieuwstadt.

Terug
Print