Leerlingen SBO het Mozaiek maken muurschilderij

12 november 2018
De leerlingen van groep 8 van SBO Het Mozaiek in Sittard hebben in oktober meegedaan aan een bijzonder project: het 'vriendenstad Rama' project. Het programma werd aangeboden en gefinancierd door het Landelijke Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua.
Als eerste gaven twee vrijwilligers van stichting Rama een workshop in de vorm van een reis naar een land, dat helemaal aan de andere kant van de wereld ligt: Nicaragua!
Tijdens deze interactieve workshop werden de kinderen uitgedaagd om mee te doen en na te denken over onderwerpen zoals vriendschap, vriendenstad en ontwikkelingsdoelen.

Muurschilderij
Na de workshop werden de kinderen voorgesteld aan Karina. Karina is een kunstenares uit Nicaragua die in samenwerking met het "Landelijk Beraad van Stedenbanden Nederland-Nicaragua" speciaal naar Nederland is gekomen om op scholen een muurschilderij te maken en zo de globale bewustwording te stimuleren. Voor een muurschilderij is een ontwerp nodig en hierbij speelden de ideeŽn van de kinderen een hele grote rol. Na de workshop werden daarom tekenblaadjes uitgedeeld, waar de kinderen hun ideeŽn van een vriendenstad op mochten tekenen. Deze tekeningen zouden dan als basis dienen voor het ontwerp van het muurschilderij, ontworpen door Karina.

Na een paar uurtjes was het ontwerp klaar en mochten de kinderen aan het schilderij beginnen. Omdat Karina geen Nederlands sprak, werden de kinderen uitgedaagd om Engels tegen haar proberen te praten, wat wonderbaarlijk goed ging. Uiteraard waren er ook voortdurend twee begeleiders vanuit Stichting Rama aanwezig om te helpen.
Na enkele dagen hard aan het schilderij te hebben gewerkt, werd het kunstwerk onthuld, waarna de groep kinderen samen met hun juf Manon een zelfgemaakt liedje voor Karina opdroegen, als dank voor haar moeite en het mooie resultaat.

Meer informatie over stichting Rama: www.rama.nl
Terug
Print