Kinderburgemeester voor één dag

06 juni 2018
Als kind één dag de baas zijn over de stad, wie zou dat niet willen?! Op zondag 24 juni wordt dat mogelijk gemaakt tijdens het eerste kinderfestival van Sittard, KènjerFest!
In aanloop naar het festival is Centrummanagement Sittard in samenwerking met de basisscholen in Sittard op zoek gegaan naar de perfecte Kinderburgemeester. Leerlingen uit groep 6 mochten aangeven wat zij zouden willen doen als ze één dag de Burgemeester van Sittard zouden zijn.
Uit de inzendingen heeft Burgemeester Cox zelf de kinderburgemeester gekozen: de 9-jarige Charlotte Frusch van BS Leyenbroek: "Het spreekt me aan dat Charlotte deze dag graag iets wil organiseren voor kinderen met een handicap of een ziekte".
Vandaag is de Burgemeester zelf naar school gekomen om Charlotte het nieuws te vertellen. Na de eerste schrik (er waren heel veel mensen aanwezig om dit bijzondere moment vast te leggen), kwam de glimlach en de ideeën om de dag in te vullen. Op de dag van het festival, zal Charlotte het festival openen en zelfs gehuldigd worden door Burgemeester Cox. Het belooft een dag te worden om niet te vergeten!

Meer informatie over het KènjerFest is te lezen op http://www.cmsittard.nl/informatie/kenjerfest
Terug
Print