Leerlingen BS Munstergeleen winnen schoolreisje

31 mei 2018
De leerlingen van groep 6/7 van BS Munstergeleen hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd van softwareleverancier AFAS. Ze zijn uitgeroepen tot een van de winnaars en hebben een geheel verzorgd schoolreisje naar Avonturenboerderij Molenwaard gewonnen!

Stel jij bent de directeur van je school en je mag alles veranderen om jouw school nóg beter en vooral nóg leuker te maken. Wat zou je dan doen? En als je bijvoorbeeld een speelplaats zou mogen ontwerpen, hoe zou die er dan uit zien? Deze vraag stelde softwareleverancier AFAS aan leerlingen van basisscholen. Iedereen mocht meedoen en zijn of haar ontwerp opsturen. De prijs: een van de 25 geheel verzorgde schoolreisjes winnen naar Avonturenboerderij Molenwaard!

De leerlingen van groep 6/7 van BS Munstergeleen waren meteen enthousiast om aan deze wedstrijd mee te doen en zaten vol ideeën. Met hun ontwerp zijn ze een van de 25 winnaars en gaan op 22 juni op schoolreisje van de avonturenboerderij! 

 

Kyan De Jong, Jan Reisser en Stef Ohlenforst vertellen hoe ze hun ontwerp hebben bedacht, geschreven door Stef:Begin maart heeft juf Salina ons verteld over de ontwerpwedstrijd van AFAS. Ze vroeg aan ons of we graag mee wilden doen. We waren meteen heel enthousiast, want we hadden nog nooit eerder zo’n opdracht gekregen.

We gingen meteen aan de slag…. We hebben eerst over de ideeën op papier gebrainstormd en onderling de taken verdeeld. Jan en ik maakten een 3D-tekening op schaal van de buitenkant van de school. De naam van de school is: BS Samenspeelio. Dit is een eigen verzonnen naam, we hebben gekozen voor een aparte en positieve naam die geen enkele school heeft. Naast de school ligt een peuterspeelzaal en ook een schoolplein. Onze school heeft veel dakramen, die zorgen voor veel lichtinval, daardoor hebben we minder kunstlicht nodig en gaan we zuinig met het milieu om. Ook hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst, die zorgen voor duurzame energie. Kyan heeft de plattegrond van de school gemaakt. Hierbij is ook een schaal gebruikt van 1:200.

Op de plattegrond zie je de verschillende klaslokalen met allerlei vormen. Dit is een speelse indeling. In de legenda staat beschreven wat bepaalde tekens betekenen. De natuur wordt zelfs in de school gehaald door een echt schildpaddenparadijs. We hebben de laatste weken heel hard aan het ontwerp gewerkt en nu hebben we het af.

Het was heel leuk en leerzaam we raden iedereen aan om een volgende keer ook mee te doen!”

Terug
Print