Ontbijtkracht op OBS Aan de Meule

19 april 2018
Eten kun je leren...Vorige week stond de week op OBS Aan de Meule in Sittard in teken van het project Ontbijtkracht, waar de groepen 5 t/m 8 aan deelnamen.

Een ervaren vakkracht van Kinderresto verzorgde een of meerdere ontbijtworkshops. OBS Aan de Meule vindt het belangrijk dat kinderen en hun ouders bewust worden van het positieve effect van een ontbijt. Sommige kinderen komen zonder ontbijt naar school. Door een week stil te staan bij gezonde voeding, is het doel om vooral te laten ervaren dat een gezond ontbijt ook door kinderen zelf gemaakt kan worden, dat dat gezellig is en niet zoveel tijd hoeft te kosten. Zo is meteen een link gelegd naar een aantal 21e eeuwse vaardigheden.
Ontbijtkracht sluit ook aan bij de naschoolse lessen van KinderResto van Harte waarbij in 1e instantie leerlingen uit de wijk Sanderbout een serie lessen hebben gehad waarin ze geleerd hebben gezond te koken. Deze lessen worden afgesloten met een door de kinderen gemaakt diner waarbij ook de familie is uitgenodigd.
Beide aspecten passen bij de visie van de school over een gezamenlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot een gezonde(re) levensstijl.

Bekijk de mooie reportage van de workshop die groep 5/6 volgde op:
https://www.devereniginglimburg.nl/thema-s/gezondheid/gezond-eten-jong-geleerd

Terug
Print