Kinderoptocht carnaval

06 februari 2018
Carnaval is inmiddels losgebarsten. Traditiegetrouw werden de zondag voor de carnaval de jaarlijkse kinderoptochten gelopen.
Zoals ieder jaar deden hier veel scholen aan mee; in grote groepen, in kleinere groepen of zelfs helemaal alleen: iedereen stond weer aan de start met leuke, originele thema's, mooie pakjes en een goed humeur. We noemen er een paar die een bijzondere prijs in de wacht sleepten!

Erewimpel voor OBS Aan de Meule

OBS Aan de Meule won de Grote Groepen Erewimpel met het thema: Aan de Meule bringk gelök!
Michiel Steinmetz, directeur OBS Aan de Meule: "Alle jaren dat we aan de optocht mee hebben gelopen, hebben we ons best gedaan om er mooi uit te zien, daarbij een leuk liedje te maken en een dansje te doen. Zeker de huidige groep ouders van het optochtcomité zijn gezond fanatiek in het bedenken van thema's, liedjes en passende pekskes. Vorig jaar dachten we echt een goede kans te maken om ook de optocht eens te winnen, maar helaas …. Alleen gewoon een "pries" (die krijgt iedereen). Dus dit jaar was er bedacht om als klavertjes vier te gaan lopen en om geluk te brengen aan anderen (als het ons niet lukt om een keer de optocht te winnen-en dus om geluk te hebben-, dan schenken wij anderen toch geluk onder andere in de vorm van een uit te delen bloembol). En juist nu krijgen we de wimpel met de erepries!! Maar ook nu weer met een heel leuk liedje, een leuk wagentje, een mooi dansje, een klavertjesvier-groene outfit en een enthousiaste groep. Chapeau aan het comité, alle kinderen, hun ouders en collega's!!

Erewimpel voor Merle
Bijzonder was de prijs die Merle van BS de hoefer won. Zij liep de optocht in haar eentje met het originele thema: Wiesnaas? Ich??? Ze won daarmee heel verdiend de Erewimpel!


Terug
Print